Bayissa mag langer in Vluchtkerk blijven

Vluchtkerkbewoner Bayissa over zijn situatie na 'I Like Mijn Kerk'.

in Christelijk Nieuws

De Ethiopische Bayissa mag nog een paar maanden langer in de Amsterdamse Vluchtkerk blijven wonen. De einddatum van het verblijfscontract met hem en honderd andere uitgeprocedeerde vluchtelingen is opnieuw uitgesteld, nu tot 1 juni. Mede omdat de eigenaar de groep vanwege de kou niet op straat wilde zetten mogen de vluchtelingen tot 1 juni in de 'heilige Sint Joseph Kerk' blijven. Bayissa liet eind november zijn kerk en tevens woonplek zien in 'I Like Mijn Kerk'. Hoe gaat het nu met hem?

Bayissa woont momenteel nog steeds in de Vluchtkerk. Ondanks het feit dat het verblijfscontract door de burgemeester is uitgesteld dringt de tijd voor hem. Zijn onzekere situatie is helaas nog onveranderd en brengt veel zorgen en stress met zich mee. Tijdens zijn verblijf in de Vluchtkerk heeft Bayissa verschillende gesprekken met het vluchtelingenwerk over zijn perspectief in Nederland. De asielzoekers uit de vluchtkerk kunnen mogelijk een plek in een noodopvang krijgen, maar niet langer als groep. Aanstaande vrijdag heeft Bayissa weer een gesprek en hoopt hij opnieuw op de bevrijdende duidelijkheid over zijn verblijf en toekomst in Nederland.

Vertrouwen
Is het moeilijk voor Bayissa om in deze onzekere situatie te blijven geloven? "Ik vertrouw op God. Maar omdat ik niet precies weer wat God van plan is, vind ik dit een moeilijke situatie." In I Like Mijn Kerk haalt hij Psalm 146 aan. Daar staat dat God mensen die in een ander land verblijven, beschermt. Dat blijft Bayissa's houvast.


Op de website van de vluchtkerk deelt Bayissa zijn gedachten over een droomhuis. Bekijk het filmpje hier.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons