Arjan Lock: "Deze Nederland Zingt-dag extra uniek"

Bezoekers kozen hun 'lied van hun leven' met een verhaal

In een bomvolle jaarbeurs Utrecht zongen zaterdag 20 april ruim 10.000 EO-leden het ‘lied van hun leven’ op de twaalfde Nederland Zingt-dag. Het thema van het muziekevenement was dit jaar ‘Dan zingt mijn ziel’ waarbij bezoekers voorafgaand aan het evenement konden stemmen op het lied van hun leven.

Directeur Arjan Lock vond de Nederland Zingt-dag dit jaar extra uniek: “Wat een geweldige dag. De getuigenissen van bezoekers bij de liederen van het leven in het programma maakten de dag extra bijzonder. Onroerend om te zien hoe God werkt in het leven van ‘gewone’ mensen en hoe wel elkaar kunnen steunen en verblijden door deze getuigenissen te delen.”

Dan zingt mijn ziel
Het thema van de Nederland Zingt-dag was ‘Dan zingt mijn ziel’. Centraal stonden de liederen die tijdens de hoogte- en dieptepunten van het leven van grote betekenis zijn. Bij aanmelding voor de dag werd aan iedereen gevraagd naar ‘het lied van zijn of haar leven’. Die liederen inspireerden bij de samenstelling van het programma. In korte reportages kwamen enkele van de gedeelde ‘levensverhalen’ en liederen van bezoekers op unieke wijze langs. Zoals het verhaal van Pieter, een man die lijdzaam moet toezien hoe het leven van zijn vrouw wordt beïnvloed door de ziekte Alzheimer. Zijn geloof in God houdt hem, en dat van zijn vrouw, op de been. Het lied 'Wat de toekomst brengen moge' is daarbij een lied van zijn leven geworden.

Aansluitend aan het muziekfeest van de Nederland Zingt-dag organiseerde de EO 'Symphony of Life', een muziekevenement waarin diverse artiesten, waaronder Michael W. Smith en de band Leeland, een schitterend concert gaven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons