24 uurs gebed voor Amerikaans debat over wapenlegalisatie

in Geloven

Amerikaanse pastoren hebben samen met tientallen gelovigen afgelopen donderdag 24 uur lang gebeden voor het debat over de wapenlegalisatie. Op het National Mall was sprake van een groot gebed die werd geleid door de pastoor Matt Crebbin samen met vijf andere pastoren uit Connecticut.

Op de National Mall waren 3.300 kruizen neergezet die stonden voor de de Amerikanen die gedood zijn door schietgeweld sinds de brute schietpartij op de basisschool in Newtown van 14 december jongstleden. Sinds die gebeurtenis is het debat rondom de wapenlegalisatie weer opgelaaid en nog steeds gaande.
 
"Als voorgangers, weten vanuit het contact met de slachtoffers hoe groot de impact was op hun leven. Ook merken we dat het schietgeweld invloed heeft op alles wat er gebeurt binnen de community", zei Matt Crebbin. Hij was een van de eerste voorgangers die vlak na het incident op de basisschool in Newtown de slachtoffers en familie opving.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons