Xnoizz Flevo Festival maakt toch doorstart

Van 16 tot 18 augustus nu 'Flavor Festival' in Liempde

in Mediatips

Vanaf 15 maart zijn er tickets te koop en het Flavor Festival vindt van 16 tot 18 augustus plaats op een terrein waar eerder het voormalige Xnoizz Flevo Festival plaatsvond, maar verder is er nog maar weinig bekend.

De opvolger van het Xnoizz Flevo Festival komt op Landgoed Velder in Liempde, hetzelfde terrein als waar tot 2007 het oude festival plaats had. Een paar dagen geleden werd bekend dat het initiatief van Aad Peters, het 'Donkey Dollars Festival' niet op voldoende financiers kon rekenen.

Oud-vrijwilligers
Volgen
s het Nederlands Dagblad komt het initiatief voor het Flavor Festival van een groep oud-vrijwilligers die jarenlang betrokken was bij het Xnoizz Flevo Festival. De plannen voor een doorstart lagen er langer, maar eerst werd de poging van Aad Peters en zijn Donkey Dollars Festival afgewacht. Toen dat sneuvelde, besloot de groep oud-vrijwilligers zelf een poging te wagen.

Financiering
De naam en de plaats van het nieuwe initiatief doen vermoeden dat het nieuwe festival qua opzet en doelgroep niet veel zal afwijken van het Xnoizz Flevo Festival. Volgens een medewerker is de financiering rond, maar hoe men dat voor elkaar heeft gekregen is nog onbekend. Dat is vooral bijzonder nadat Xnoiz Flevo en Aad Peters om financiele redenen moesten afhaken. Het ND weet: "Er zijn drie geldschieters die het grootste deel van de begroting voor hun rekening nemen, maar die blijven op eigen verzoek onbekend."
Volgens de website komt er pas op 15 maart meer informatie naar buiten, onder andere over de artiesten, activiteiten en de toegangsprijzen. Vanaf die datum zijn de tickets ook te koop.

Sociale media
Het Flavor Festival is ook direct actief op sociale media. Zo is er een twitter-adres en een facebook-pagina geopend. Vooral de Facebook-pagina is een hit: al enkele uren na de bekendmaking waren er al meer dan 400 'vind ik leuk's. Ook kan Flavor op positieve reacties rekenen: "Yes", "Geweldig! Ben superbenieuwd wie er gaat komen en wat het allemaal gaat worden ;)", "Ik ben enthousiast en ik ben erbij!! Wat fantastisch verzonnen, Flavor (het klinkt bijna als Flevo). Zal er dan toch een christelijk festival blijven/komen?"

Vooralsnog zijn de organisatoren van het oude Xnoizz Flevo Festival, de Evangelische Omroep, Youth for Christ en PKN-jongerenorganisatie JOP niet betrokken bij het Flavor Festival.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons