Wereldwijde opmars van de pinksterbeweging

Vanavond in Tegenlicht: 'Het welvaartsevangelie'

in Christelijk Nieuws

De pinksterkerk is wereldwijd aan een ongekende opmars bezig, die juist bij de middenklasse en hoger opgeleiden zeer succesvol is. Een kwart van de 2 miljard christenen in de wereld is nu lid van een pinksterkerk (vergeleken met 6% in 1980) en elke dag komen daar 35.000 nieuwe leden bij.

De makers van tegenlicht gingen kijken bij twee van deze nieuwe kerken, de C3 kerk in Amsterdam en de Redeemed Christian Church of God in Lagos (Nigeria), om beter inzicht te krijgen in de ideologie achter deze expansie. Welke ideeën, gevoelens en tactieken drijven de opmars van de snelst groeiende religieuze beweging ter wereld?


Tegenlicht (VPRO) 

Bekijk hier de uitzending

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons