The Passion ontvangt mediaprijs

"Met The Passion nam een miljoenenpubliek kennis van het lijdensverhaal"

in Mediatips

Televisiemaker Jacco Doornbos ontvangt dit jaar de Spaanprijs voor zijn werk voor The Passion. De Spaanprijs is een tweejaarlijkse mediaprijs voor iemand die op artistieke en vernieuwende wijze het christelijke geloof overdraagt aan een breed publiek. De prijs zal bij de uitvoering van The Passion in Den Haag worden uitgereikt.

De jury vindt The Passion niet alleen vernieuwend vanwege de vorm, maar ook vanwege het feit dat protestant en rooms-katholiek samen optrekt. "De combinatie van organisaties, en de mix van traditie en moderne volkscultuur laten zien dat het mogelijk is ook in 2013 het christendom in Nederland present te stellen binnen nieuwe kaders."

Doorslaggevend
The Passion beleeft dit jaar de derde editie. Na Gouda en Rotterdam, vormt nu Den Haag het decor van de Paasvertelling. Het hoofdpodium van The Passion Den Haag staat op een unieke plek, namelijk in de Hofvijver aan de kant van het Buitenhof. Daarnaast trekt het grote verlichte kruis langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar het podium in de Hofvijver. Naar verwachting brengt dat ook dit jaar weer duizenden mensen op de been. Vorig jaar trok het live-evenement naar schatting 20.000 mensen naar het Willemsplein. Daarnaast volgden ruim 2 miljoen kijkers het passiespel op tv. Voor de jury doorslaggevend om de prijs uit te reiken aan Doornbos, die als directeur van Eye2Eye Media het muziekspektakel produceert.

Nalatenschap
De Spaanprijs is vernoemd naar Jan Spaan (1900-1969): verzetsstrijder, publicist en journalist. Hij was onder andere oprichter van het oecumenisch opinieweekblad Hervormd Nederland (1945-2002). Uit zijn nalatenschap is een fonds gevormd waaruit de prijs wordt betaald.

The Passion is donderdagavond 28 maart om 20.30 uur live te zien op Nederland 1 en internet.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons