Standbeeld in Indonesië voor Nederlandse zendeling

Ds. A.A. van de Loosdrecht krijgt standbeeld op het Indonesische eiland Celebes

in Christelijk Nieuws

Het Nederlands Dagblad meldt dat de eerste Nederlandse zendeling van de Gereformeerde Zendingsbond ds. A.A. van de Loosdrecht een standbeeld krijgt in Toraja, een gebied op het indonesische eiland Celebes.

Het werk van de Nederlandse predikant droeg veel vrucht, maar kon niet verhinderen dat hij in 1917 om politieke redenen werd vermoord. 

Twee jaar geleden kwam ds. Gert de Goeien met concrete cijfers in het Reformatorisch Dagblad over Toraja: duizend gemeenten en vijfhonderd predikanten. Op de website van de GZB wordt inmiddels een aantal van 650 predikanten genoemd. Ds. Gert de Goeien is zendingswerker voor de GZB in Toraja. Daar geeft hij les aan het Theologisch Instituut dat trainingen verzorgt voor predikanten en andere leidinggevenden binnen de kerk. 

De komst van de zending in Toraja is dus van grote betekenis geweest en om die reden getuigt het van respect om de eerste zendeling met een standbeeld te eren. Dit past ook in de cultuur van Toraja, aldus GZB directeur Jan Ouwehand in het Nederlands Dagblad.

Met de onthulling van het standbeeld in juli zullen er ook festiviteiten zijn, een zendingsconferentie en een uitwisselingsprogramma.

bron: ND.nl en refdag.nl
foto: GZB

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons