SGP: Vrouwen kunnen zich melden

in Christelijk Nieuws

Vrouwen kunnen formeel op de kieslijsten van de SGP komen. De meeste afdelingen van de partij hebben daar zaterdag in Hoevelaken mee ingestemd. Er waren ook afdelingen met voor en tegenstemmen. In totaal werden 320 stemmen voor geteld, 85 tegen en eentje blanco.

Ondanks de wijziging handhaaft de partij het standpunt dat er voor vrouwen eigenlijk heel andere taken zijn weggelegd. De SGP moest echter gevolg geven aan een uitspraak van de Hoge Raad over de mogelijkheden van vrouwen bij de partij.

Tijdens de bijeenkomst sprak SGP-leider Kees van der Staaij zich uit voor meer samenwerking met ChristenUnie en CDA. "Bij belangrijke deelonderwerpen van het kabinetsbeleid, zoals bij de hervorming van de langdurige zorg, zou het goed zijn als juist deze partijen met elkaar een lijn zouden kunnen trekken'', hield hij de achterban voor.

"Een gezamenlijke constructieve opstelling van CDA, ChristenUnie en SGP doet recht aan de verantwoordelijkheid die de crisis van nu op ieders schouders legt, en draagt bij aan het tegengaan van een verdere verpaarsing van het beleid. De luxe van de zijlijn kan geen verantwoordelijke partij zich in crisistijd veroorloven.''

'Paars' was in 1994 voor het eerst het kenmerk van een kabinet, toen van PvdA, VVD en D66. Sinds vele jaren was er een kabinet zonder een confessionele partij. De kleur paars is het resultaat van het mengen van het rood van de PvdA en het blauw van de VVD.

Over de samenwerking met CDA en ChristenUnie werd in Hoevelaken zaterdag niet echt gediscussieerd.

 

Bron & foto ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons