School mag niet-christelijke sollicitante weigeren

in Christelijk Nieuws

Een basisschool uit Harderwijk mag een sollicitante weigeren, omdat zij niet gelovig is. Dat meldde het Reformatorisch Dagblad woensdag naar aanleiding van een bepaling van het College voor de Rechten van de Mens.

De vrouw had gesolliciteerd bij een school van de Stichting voor Christelijk Onderwijs Harderwijk (VCO), terwijl zij zelf niet gelovig is. Zij vond het onterecht dat ze werd geweigerd, omdat zij in deze baan ook veel werkzaamheden zou uitvoeren bij scholen die niet-christelijk waren en bij instellingen van de gemeente.

Het College voor de Rechten van de Mens besloot echter dat de stichting en school niets fout hebben gedaan. De VCO mag in bepaalde gevallen onderscheid maken volgens de wet. De VCO-directeur A. Palland is blij met de uitspraak van het college: "Als christelijke school wil je niet hapsnap de kerkelijke betrokkenheid als eis stellen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons