Rob Bell is voor het homohuwelijk

De Amerikaanse evangelische megakerk voorganger Rob Bell is voor het homohuwelijk.

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse evangelische megakerk voorganger Rob Bell heeft zich in een interview uitgesproken voor het homohuwelijk. Bell is in Nederland onder meer bekend van het boek ‘En de meeste van deze is liefde’. In dit boek beschrijft hij zijn onconventionele kijk op de hel.

“Ik geloof dat God ons vooruit beweegt naar een steeds grotere bekrachtiging en acceptatie van onze homoseksuele broeders en zusters”, aldus Bell. Daarnaast zegt hij: “Ik ben voor trouw. En ik ben voor liefde, of dat nu tussen een man en een vrouw is of tussen twee mannen of twee vrouwen”. 

Volgens Bell leven we nu in een wereld waarin iedereen wel vrienden, familieleden en buren heeft die homoseksueel zijn. Bell roept op hen lief te hebben en ons samen te richten op de echte problemen die er in de wereld zijn.  “Dit is het grote moment waarop volgens mij veel mensen zich realiseren dat de oude manier van denken niet meer werkt”. Bell voegt daaraan toe “Het veroorzaakt veel pijn en hartzeer, God nodigt ons uit om de dingen op een nieuwe manier te zien , wij moeten daarop ‘ja’ antwoorden en samen de stap naar de toekomst maken”, aldus Bell.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons