PKN hoopt op goede relatie met paus

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hoopt en verwacht dat de nieuwe paus, Franciscus I, hecht aan het streven naar eenheid van de kerken en deze zogeheten oecumenische relaties ook "actief zal promoten''. Dat zei PKN-scriba (secretaris) Arjan Plaisier woensdag namens de synode van het grootste protestantse kerkgenootschap in ons land.

De PKN feliciteert de RK-Kerk van harte met haar nieuwe paus en wenst Franciscus I Gods zege toe. Plaisier hoopt dat de paus als een herder dicht bij de mensen zal staan. De RK-Kerk verkeert volgens de scriba in zwaar weer. "We bidden dat de paus, samen met andere bisschoppen, die maatregelen zal nemen die nodig zijn om de Rooms-Katholieke kerk steeds weer te hervormen en vooral de Geest van Christus de ruimte zal geven om door te werken in de kerk'', stelt Plaisier.

"Wij zoeken ook in de toekomst een goede oecumenische relatie met de Rooms-Katholieke Kerk, in het besef dat we elkaar gegeven zijn in het ene lichaam van Christus'', aldus de verklaring.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons