Paus verklaart 58 Spaanse priesters zalig

Eerste zaligverklaringen van Franciscus

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft 58 Spaanse priesters zalig verklaard die tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) werden vermoord.

Ook een Italiaan die in de Tweede Wereldoorlog om zijn hulp aan de Joden werd gedood, en drie priesters die het slachtoffer werden van het communisme in Hongarije en Roemenië, hebben die eer gekregen. Dat maakte het Vaticaan vandaag bekend.

Omdat zij als martelaar voor het geloof zijn erkend, was het niet nodig dat het Vaticaan had vastgesteld dat op hun voorspraak een wonder was verricht. De belangrijkste geestelijke onder de nieuwe zaligen is de bisschop van Jaén, Manuel Basulto Jiménez.

Het is de eerste keer dat Franciscus zaligverklaringen heeft uitgesproken.

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons