Paus roept tijdens Pasen op tot vrede

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag tijdens de paasmis opgeroepen tot vrede in de wereld. Hij gaf aan te hopen op een diplomatieke oplossing van de crisis op het Koreaanse schiereiland. Noord-Korea zei vrijdag nog "in staat van oorlog'' te zijn met buurland Zuid-Korea.

In zijn eerste Urbi et Orbi, Latijn voor voor de stad en voor de wereld, riep de paus ook op tot vrede in het Midden-Oosten en politieke oplossingen voor conflicten in verschillende Afrikaanse landen. Hij noemde onder meer de burgeroorlog in Syrië en de conflicten in Mali en Nigeria.

Franciscus zei dat geloof mensen kan helpen hun leven te veranderen door "de woestijn in onze harten te laten bloeien''.

Het was de eerste paasmis voor de Argentijnse paus, die in het Italiaans sprak. De kardinalen verkozen hem 2 weken geleden als opvolger van de in februari teruggetreden Benedictus XVI.

"Vrede in de hele wereld. Een wereld die nog steeds verdeeld is door hebzucht en de hang naar makkelijke winst", sprak de paus. "Een zelfzuchtige wereld die het menselijk leven en het gezin bedreigt, egoïsme dat zich uit in mensenhandel, de ernstigste vorm van slavernij in deze 21e eeuw."

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons