Overzicht van The Passion 2013

Wat vond Nederland ervan?

in Mediatips

Ook genoten van The Passion gisteren? In de media is dit bijzondere evenement niet onopgemerkt gebleven.

Volkskrant
De Volkskrant startte met het bericht dat liefst 2,3 miljoen kijkers The Passion hebben gezien. Daarmee verbreekt The Passion het eigen kijkcijferrecord, en hield het Goede Tijden Slechte Tijden, Blik op de Weg, het NOS Journaal en het Half Acht Nieuws van RTL ruim achter zich.

Elsevier
Ook Elsevier heeft een mening over dit evenement. "Het was een enorm evenement met een zeer professionele regie. Deze productie was het resultaat van samenwerking tussen de RKK en de EO. Katholieken en protestanten hebben samen The Passion geproduceerd. Geen godsdienstoorlog, geen theologische conflicten, maar een gezamenlijke productie. Er is toch enige vooruitgang geboekt."

Viva
Viva stond vanochtend paraat met een blog. "Als je vanaf je luie stoel kijkt naar al die mensen op het plein en je ziet die intense blikken in de ogen, dan weet én dan voel je: dit is bijzonder om mee te maken. Dat algehele gevoel kwam zeker wel mijn huiskamer binnen. Indrukwekkend."
De blogster beschrijft hoe ze moest lachen toen Jezus het avondmaal bij Judith Osborn kwam halen en Thomas Dekker als Barabbas verscheen. "Alle gekheid op een stokje, ik heb genoten met een hoofdletter G. En ook al ben ik niet gelovig, het maakt elk jaar weer een diepe indruk op me. Ik kan niet wachten tot de volgende editie!"

Drenthe Nu
Commissaris van de Koningin Tichelaar is onder de indruk van The Passion en wil graag het evenement volgend jaar naar Assen halen. Vanochtend zei Tichelaar in de radiouitzending van Drenthe Nu dat The Passion prachtige plaatjes oplevert en een mooie promotie van de stad is.

Twitter
De Twitteraars waren gisteren en vandaag ook actief. Zoals zanger Kees Kraayenoord:
Ik kijk #thepassiondenhaag. Diep onder de indruk van alle talenten, maar vooral van @JimBakkum. O ja, en natuurlijk ook van @andre_rouvoet ;)

En andere reacties:
‪@andre_rouvoet‬
Na een enorm gezellige nazit met alle acteurs en medewerkers nu in de trein naar huis. Geweldige avond gehad! ‪#Passion‬ Morgen Goede Vrijdag!

‪@JeroenMeijer2‬
Nu The Passion kijken. Ik ben absoluut niet gelovig maar The Passion vind ik echt goed :) ‪#Ned1‬ ‪#DenHaag‬ ‪#ThePassionDenHaag‬

‪@CharissaBakema‬
‪#thepassiondenhaag‬ ik vind het altijd zo gek dat iedereen gewoon roept ‪#kruisig‬ hem

‪@RemmeltMeijer‬
En dan te bedenken dat het echte lijdensverhaal nog veel rauwer is en confronterender. ‪#thepassiondenhaag‬

‪@Muurieel‬
als ik ‪#thepassiondenhaag‬ zie, komt het voor mij veel meer aan dan een kerkdienst ‪#mooiverhaal‬

‏‪@YdeBoer‬
Wat een geweldige productie. Groot respect voor de prestatie van de musici die met deze kou hun instrumenten bespelen. ‪#thepassiondenhaag‬

‪@JimBakkum‬
Zit in de taxi terug al jullie reacties te lezen... Jullie zijn te gek, word er verlegen van. The Passion was 1 groot hoogtepunt!


En wat korte feitjes en cijfers:
2,3 miljoen mensen keken thuis
Er waren 20.000 man publiek in Den Haag
1000 mensen liepen de processie
300 mensen werkten betaald mee
24 BN'ers speelden mee
Het spektakel werd door 20 camera's vastgelegd
Het podium was 12 meter breed
Het kruis wat meegedragen werd, was 6 meter lang
Den Haag is stad 3 waar The Passion werd gehouden
En: we hebben 1 verlosser die 2000 jaar geleden stierf aan een echt kruis, en onze fouten en ellende van de hele wereld op zich nam.

Spotify
Wil je nog nagenieten van de liedjes? Op Spotify is er een korte lijst met de songs uit The Passion 2013.


Voor meer informatie, video's en reacties:
www.thepassion.nl
www.facebook.com/thepassionnl
www.twitter.com/thepassion

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons