OM: zaken niet meer te vervolgen

in Christelijk Nieuws

Het Openbaar Ministerie kan in strafrechtelijke zin niets met de drie gevallen van ernstig seksueel misbruik die de commissie-Deetman heeft gemeld. Verjaard is verjaard, vervolging is simpelweg niet meer mogelijk. "We hebben de meldingen binnengekregen'', aldus een woordvoerder van het OM. "We bestuderen nog één geval. De andere twee waren geanonimiseerd, daar kunnen we weinig mee.''

Als zaken verjaard zijn, wil dat niet zeggen dat justitie de melding klakkeloos terzijde schuift. "We kunnen hier in strafrechtelijke zin niets mee. Maar het kan ook van maatschappelijk belang zijn om het uit te zoeken. En wat je wel kan doen, is je bekommeren om het slachtoffer. Je kunt iemand bijvoorbeeld uitleggen hoe de zaken in elkaar zitten, hoe zo'n verjaring precies werkt.''

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons