Meeste Britten geloven in kracht van gebed

Waar bid jij voor?

in Geloven

Tachtig procent van de Britten geloof in de kracht van het gebed. Dat meldt de website Church Of England op basis van onderzoeksbureau ICM Research.

Tweeduizend Britten hebben antwoord gegeven op de vraag 'Waarvoor zou je nu willen bidden, ongeacht je wel of niet bidt'. Ruim een kwart van de Britse volwassenen zou in zijn of haar gebed vragen om wereldvrede. Ook wordt er gebeden voor de armoede in de wereld (27%), een familielid (26%), en genezing voor een ander (22%). Vijf procent van de ondervraagden zou niet weten waarvoor ze zouden bidden, en vijftien procent zou niet bidden.

Sekse
Ook komt uit het onderzoek naar voren dat vrouwen vaker bidden dan mannen. Of beter gezegd: 85 procent van de vrouwen kon aangeven wat het gebedsonderwerp zou zijn, tegenover 76 procent van de mannen.

Leeftijd
Op het gebied van leeftijd is er ook een opmerkelijke uitkomst: mannen en vrouwen tussen de 18 en 24 jaar én 65+'ers zijn eerder geneigd om te bidden. De volwassenen tussen de 35 en 40 jaar bidden minder vaak.

Gebedsonderwerpen
Andere onderwerpen voor het gebed zijn: partner, minder stress, dankbaarheid, welvaart, genezing voor zichzelf, voor een vriend, huwelijk of relatie, vergeving, werk, kerk of studie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons