'Lenteregen' wint 'Publieksprijs Christelijke Boek'

Schrijfster Marianne Grandia ontvangt voor tweede keer publieksprijs

in Mediatips

De schrijfster Marianne Grandia heeft met haar roman 'Lenteregen' de 'Publieksprijs Christelijk boek 2013' gewonnen. Lenteregen is het vervolg op haar debuutroman 'Witter dan sneeuw', waarvoor Marianne vorig jaar ook de publieksprijs won.

De prijs - een cheque van duizend euro en een fotokunstwerk - werd dinsdagavond uitgereikt in Ermelo. De prijsuitreiking markeerde tegelijkertijd de start van de Week van het Christelijke Boek. Grandia's roman ontving dertig procent van de stemmen. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk 'Afscheid van een engel' (Janne IJmker) en 'Koester je hart' (Mirjam van der Vegt).

Lenteregen
De roman Lenteregen deelt een aantal dezelfde personages met de bestseller 'Witter dan sneeuw', maar kan ook prima op zichzelf gelezen worden. Het boek is een aangrijpend verhaal over de pijn van afwijzing en het vinden van nieuw vertrouwen. De hoofdpersoon Merle Vroegindeweij sluit zich af voor de wereld, haar geheimen hebben haar schuw gemaakt. Bij haar baan als secretaresse geeft ze niet meer dan het hoognodige van zichzelf prijs. Ondanks haar teruggetrokken houding laat haar nieuwe buurman, de pastor Martijn, zich niet afschepen. Maar het is de vraag of zijn interesse in stand blijft als hij achter de zaken van haar verleden komt.

Marianne Grandia
Marianne Grandia (47) was zelf ook jarenlang secretaresse, vertaalde tientallen boeken en schrijft freelance voor het EO-vrouwenmagazine Eva. Ze is een bekende naam in christelijk Nederland en spreekt regelmatig op vrouwenbijeenkomsten. Met haar stichting Selah reikt ze vrouwen Bijbelse principes aan voor herstel en bloei.

Publieksprijs
De Publieksprijs Christelijk Boek wordt georganiseerd door het Nederlands Dagblad, EO Visie en de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB). Eerdere winnaars zijn onder anderen Mattheüs van der Steen (2009) en Reinier Sonneveld (2006).


Download hier een leesfragment uit Lenteregen.

In een interview met Visie, spreekt Marianne openhartig over haar scheiding, eenzaamheid en Gods liefde. Het interview is hier terug te lezen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons