“‘In God We Trust’ moet van dollar verdwijnen”

in Christelijk Nieuws

Atheïstische groeperingen in de Verenigde Staten dagen de Amerikaanse overheid voor de rechter om de tekst ‘In God We Trust’ van de Amerikaanse dollar te laten verwijderen. De tekst zou beledigend zijn voor niet-religieuze burgers. Dat meldt de nieuwswebsite 'The Christian Post'

De aanklagers stellen dat atheïsten, agnosten, humanisten, vrijdenkers en sceptici gedwongen worden om een religieuze boodschap bij zich te dragen die zij niet ondersteunen. Daarnaast verloochenen zij, naar eigen zeggen, hun eigen visie wanneer zij de munt gebruiken.

De groepering benadrukt dat zij alleen de tekst verwijderd willen hebben. De tekst zou niet vervangen moeten worden voor ‘Er is geen God’ of ‘Wij geloven niet in God’. De overheid hoort zich volgens de atheïsten neutraal op te stellen en dus niet mee te werken aan het promoten van een boodschap van bepaalde groepen.

De drie eerdere pogingen om de tekst van de Amerikaanse dollar te krijgen, waren onsuccesvol. Maar de atheïstische groeperingen verwachten deze keer een sterke zaak te hebben.  

 

 

Lees meer op Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons