"Ik geloof dat bidden werkt"

Tijl Beckand in EO Visie

in Geloven

"Ik kan het niet bewijzen, maar ik geloof dat bidden werkt." Dat zegt presentator en comedian Tijl Beckand in EO Visie.

Tijl vertelt in Visie dat - wanneer hij in een stad is - soms een kerk binnenloopt. "Dan luister, bid en mediteer ik, doe ik een goed woordje voor iemand en brand ik een kaarsje. Ik kan het niet bewijzen, maar ik geloof dat bidden werkt."

Rijkdom
Ook kiest de presentator eeuwig leven boven eindeloze rijkdom. "Het eeuwige leven is overigens ook een eindeloze rijkdom." Tijl heeft een heel abstract beeld van de hemel. "Mijn vader 'zaliger' zei altijd: 'Je moet er niet over willen nadenken hoe het er in de hemel uitziet. Wij zijn helemaal niet in staat dat te begrijpen.'"

Bar
Als Tijl een vraag aan Jezus mocht stellen, zou hij vragen waar de bar is. "Ik neem aan dat ik Jezus in de hemel ontmoet en ik weet bijna zeker dat er drank is in de hemel.' Vragen waarom er zoveel ellende in de wereld is geweest, heeft hij niet. "Ik ga ervan uit dat alles wel duidelijk wordt als we aan de andere kant van het leven staan."


Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons