Franciscus luidt Goede Week in

Paus Franciscus roep tijdens mis op niet moedeloos te worden

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag met een mis op het St. Pietersplein de plechtigheden van de Goede Week ingeleid. Hij riep de christenen op geen treurende mensen te zijn en niet moedeloos te worden. Op het plein hadden zich naar schatting 250.000 mensen verzameld. Franciscus kondigde aan dat hij in juli naar de Wereldjongerendagen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro reist.

Op Palmzondag zegende de paus, die zaterdag een ontmoeting had met emeritus paus Benedictus XVI, palmen en olijftakken. Hem wacht de komende dagen een druk programma.

Op Witte Donderdag, waarop het Laatste Avondmaal wordt herdacht, gaat Franciscus voor in een eucharistieviering in een jeugdgevangenis aan de rand van Rome. Op de avond van Goede Vrijdag leidt de paus traditiegetrouw de Kruisweg in het Colosseum.
Daarna volgen de plechtigheden met Pasen. Voor de tweede keer zal Franciscus dan de zegen Urbi et Orbi (Voor stad en wereld) uitspreken. De eerste keer was op de avond van zijn verkiezing 1,5 week geleden.


Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons