'Dominee-moord' deze maand voor rechter Arnhem

in Christelijk Nieuws

De rechtbank in Arnhem is van plan om de zaak tegen de Ubbergse dominee Frank J. die vorig jaar zijn 56-jarige partner Dick Piersma vermoordde, op 29 maart te behandelen. Onderzoeksresultaten waarop nog werd gewacht zijn nu klaar, meldde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdag.

De verdachte ziekenhuispastor belde op 29 september zelf de politie, nadat hij zijn partner in hun woning met een bijl te lijf was gegaan. Het slachtoffer was eveneens dominee en voorganger van de protestante gemeente Landwijk bij Nijmegen.

Hoe de opgepakte dominee tot zijn daad kwam, is nog steeds onduidelijk. De mannen hadden al jarenlang een vaste relatie en stonden beiden als zeer vredelievend bekend. De moord heeft de omgeving van het tweetal hevig geschokt.

Uit onderzoek is gebleken dat de pastor zijn slapende echtgenoot met een bijl op zijn hoofd heeft geslagen. De dominee overleed aan hersenletsel en bloedverlies.
De rechtszaak is in januari aangehouden, omdat het Nederlands Forensisch Instituut NFI nog bezig was met onderzoek naar sporen op de steel van de bijl en naar bloedspetters op het plafond van de slaapkamer. Ook was het Pieter Baan Centrum nog niet klaar met een persoonlijkheidsonderzoek naar Frank J. De mogelijke moordenaar verblijft in een penitentiair psychiatrisch centrum.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons