Blog van de week | Preken voor tieners

in Christelijk Nieuws

Anno 2013 jongeren bereiken door te preken? Dat lijkt onbegonnen werk. Toch durft de Hervormde gemeente in Barneveld zich daar aan te wagen. Digitaal en in een eigentijds jasje.

Preek.Nu wil een ontmoetingsplek, zijn voor jongeren. En zoals zij het zelf omschrijven “een digitale plek om samen met andere jongeren verder te praten over geloofsthema’s.” Zo verschijnt er elke zondag na afloop van de dienst van 16:45 uur een blog die ingaat op de preek van die dienst. Jongeren worden op die manier uitgedaagd om online met elkaar in discussie te gaan.

Maar op de site zijn niet alleen blogs over de preken te vinden. Ook over de onderwerpen die aan bod komen tijdens de catechisaties van die week wordt geblogd.

Onder de categorie ‘thema blog’ staan blogs met actuele onderwerpen en thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.  De website is dus een goede tip voor iedereen die jongerenwerk doet in de kerk, en jongeren intensiever bij de kerk en de preek wil betrekken.

 

De website is hier te bezoeken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons