Blog van de week | Creatieve aanbidding

in Mediatips

Met je hobby God aanbidden, dat is wat Tineke de Raat doet. Op haar blog staan haar kunstwerken die vaak geïnspireerd zijn door de Bijbel.

Eén van haar meest bijzondere werken, die op haar website ook een aparte pagina heeft gekregen is het schilderij ‘De Deur’. Tineke kwam tijdens een Bijbelstudie van Johannes 10 op dit idee. In die tekst zegt Jezus: ‘Waarachtig, ik verzeker u: ik ben de deur voor de schapen. Wie vóór mij kwamen waren allemaal dieven en rovers, maar de schapen hebben niet naar hen geluisterd. Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden. Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.

Het schilderij ‘De Deur’ is gemaakt met de bedoeling om het evangelie uit te beelden.  Alle beelden op dit schilderij verwijzen dan ook naar Christus. Zo heeft zij naast ‘De Deur’, de Bijbel, het bloed aan de deurpost, de Heilige Geest, de leeuw en het lam, de boom des levens, de gouden kroon en het volk Israël in beelden geschilderd. Daarnaast  heeft ze gebruik gemaakt van de symboliek van Bijbelse kleuren. De uitleg van elk beeld wordt kort op haar blog beschreven en ondersteund met Bijbelteksten.

 Benieuwd naar deze inspirerende kunstwerken? Neem dan hier een kijkje.

 

Foto: Schilderij ©Tineke de Raat

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons