BLOG | Sta stil en geniet

Sabrina de Waal over haar brief aan God

in Geloven

Een brief schrijven aan God: zou jij het kunnen? Sabrina de Waal heeft haar gevoelens op papier gezet. Vanavond leest ze haar brief voor in 'Geloven op 2'.Speciaal voor Geloven op 2 heeft Sabrina een nogmaals een tekst geschreven. Dit keer een blog over haar brief aan God én de filmdag met het EO-team.“Je bent een dochter, je bent een student, je bent een bedienaar in de kerk, je bent een zus, je bent een partner, je bent een vriendin, je bent een werknemer, je bent… Je bent…

Brief
Het leven kan soms zo hectisch worden. Je vraagt je af waar je je tijd nog vandaan moet halen. Een dagje ‘voor jezelf’ zit er niet altijd in. Daarnaast heb je de slagen van het leven dat je verdriet en frustratie kan geven. 

Daar gaat mijn brief over. Mijn brief aan God.

En God zegt mij om stil te staan en te genieten. Zijn zegeningen te tellen die Hij mij heeft gegeven. Toen de cameraploeg van de EO arriveerde, was dit een hele mooie gelegenheid om het aan Nederland bekend te maken: STA STIL en GENIET! Laat je niet afleiden door de drukte en stress. Het leven heeft zo veel meer te bieden dan dat.

Rust
Samen met presentatrice Mirjam Bouwman en het Geloven op 2-team hebben ik en mijn moeder een mooie boswandeling gemaakt. De natuur die je gedachten kan verlichten, de natuurlucht die je rustig maakt.
Het was een hele fijne ervaring om zo door de bossen te joggen en dankbaar te zijn voor wat we hier in Nederland allemaal hebben. De voorzieningen die er zijn, de vrijheid van geloofsovertuiging, de hulpverleners, de gelijkwaardigheid, familie en vrienden. Het leven is niet altijd makkelijk en mensen kunnen je pijn doen, maar keer terug naar de rust. Naar de stilte.

God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst. En daar vertrouw ik op.
Nederland, sta stil en geniet…”

Sabrina

Sabrina is vanavond te zien in 'Geloven op 2' om 17.05 uur op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons