BLOG | In bad met God...

Blog van missionair werker Matthijs Vlaardingerbroek

Water is overal om ons heen. Wat dat betreft, kan je water vergelijken met God. Een van de favoriete liederen die we bij ons bij In de Praktijk, de missionaire wijkgemeente in Spoorwijk zingen, is ‘Ik ben nooit alleen, want God is altijd bij mij.’

Als christenen geloven we dat God net als water altijd om ons heen is. Maar…

Verschil
Wat is het verschil tussen het zitten in het hete water van een bad of het zitten op de bank in een woonkamer omgeven door het water dat door de leidingen in de muur stroomt,  het water dat de radiatoren onder aan het raam verwarmt, het water dat onder de vloer via het riool alles wegspoelt, terwijl de regen tegen onze ramen tikt?

Om ons heen
Water is in ons huis altijd om ons heen, maar we zitten niet de hele dag in bad. Door in een bad te stappen, stap je in een bewuste ervaring van heet water wat je omgeeft. In bad gaan is een bewuste keuze die je maakt. Het is niet iets wat je overkomt. Je kiest er zelf voor om volledig bewust te worden van het water in het bad. Je nestelt je als het ware in de aanwezigheid van het water.

Onderdompelen in God
Zo voelt het voor mij met God. 'God is altijd met ons', roepen we, terwijl we druk bezig gaan met de drukte van ons leven. God is als het ware in de leidingen in de muur van ons leven. Hij is in de verwarmingselementen van liefde die we om ons heen ervaren. Hij is in het riool van menselijk falen onder ons. Hij is om ons heen. Vasthoudend aan deze gedachte kunnen we op deze manier ons leven leiden. Of we kunnen zo nu en dan stoppen en ons onderdompelen in dat bad van de aanwezigheid van God. Stil en bewust worden van Zijn aanwezigheid om mij heen, in mijn leven, in mijzelf.

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons