"Bimbam kerkklokken is wezenlijk anders"

Van der Staaij (SGP) ongelukkig met islamitische gebedsoproep in Nederland

in Christelijk Nieuws

SGP-voorman Kees van der Staaij is erg ongelukkig met de publieke islamitische gebedsoproep in Nederland. Wat de SGP betreft is het "hoe minder hoe beter".

Het geluid van kerkklokken hoort bij het "historische Nederlandse cultuurpatroon", vindt Van der Staaij. "Het bimbam van de kerkklokken die al sinds eeuwen te horen zijn, verschillen enorm met de Arabische gebedsoproepen die vanaf moskeeën weerklinken, die bovendien de overheersing van het islamitisch geloof proclameren."

De SGP heeft veel moeite met "de opdringerige aanwezigheid van de islam in de samenleving. Wij hopen dat het christelijk geloof Nederland kenmerkt, niet de islam." Het valt Van der Staaij op dat hij bij moslims vaak meer begrip voor zijn standpunt vindt dan bij autochtone Nederlanders.

De Vijfde Dag
Van der Staaij doet zijn uitspraken naar aanleiding van de uitzending van De Vijfde Dag van vanavond over de dagelijkse oproep van gebed van de moskeeën. Vorige week meldden diverse media dat de Turkse Centrum Moskee als eerste begint met een openbare gebedsoproep, maar uit onderzoek van De Vijfde Dag blijkt dat al minstens twaalf moskeeën zo'n oproep doen. In een reportage volgt het EO-actualiteitenprogramma een aantal moskeeën en hun omwonenden.
 

De Vijfde Dag, woensdag 20 maart om 20.25 uur, bij de EO op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons