Zwanger tienermeisje wint rechtszaak tegen ouders

Ouders dwongen meisje tot abortus

in Geloven

Een zwanger tienermeisje in Texas heeft maandag een rechtszaak tegen haar ouders gewonnen. Ze klaagde haar ouders aan, omdat ze haar dwongen tot een abortus. De rechter heeft anders bepaald: de ouders moeten haar keus accepteren en zijn bovendien verplicht de helft van de ziekenhuiskosten bij de bevalling mee te betalen.

De Prolife-organisatie Texas Center for Defense of Life schoot het meisje te hulp toen ze om hulp belde. "Ze was hysterisch", vertelt haar advocaat aan ABC News. Toen zij haar ouders vertelde dat ze zwanger was, "werd haar vader woedend. Hij stond op een abortus en de beslissing daarover was niet aan haar. Hij zou een afspraak voor de abortus maken, punt uit." Haar ouders zouden haar telefoon en auto hebben afgenomen. Ze mocht niet meer naar school en werd gedwongen tot twee baantjes.

Trots
De prolife-organisatie die het meisje te hulp schoot, is zeer tevreden met de uitspraak van de rechter. "We zijn heel trots op onze client dat ze sterk genoeg was om op te staan tegen haar ouders en haar ongeboren kind te redden."

De ouders hebben zich bij de uitspraak neergelegd.

Meer informatie: ND/ABC News

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons