Man krijgt 300 jaar oude familiebijbel terug

in Geloven

De Amerikaanse Tim Shier heeft zijn 300 jaar oude familiebijbel weer terug in zijn bezit. Hij was de Bijbel een jaar lang kwijt nadat deze was gestolen.

Op een zondagochtend, ziet Tim Shier die op het punt staat om naar de kerk te gaan, dat de deur van zijn winkel openstaat. Hij heeft er een slecht voorgevoel over en als hij bij zijn winkel komt, blijkt dit voorgevoel juist. Zijn auto, kluis en geld zijn gestolen.

Op dat moment zakt de moed hem in zijn schoenen en schieten de tranen in zijn ogen. Niet omdat zijn auto en geld gestolen zijn, maar omdat hij in de gestolen kluis een 300 jaar oude familiebijbel bewaarde. De Bijbel was al 300 jaar in het bezit van de familie en was aan Tim toevertrouwd.

De Lutherse Bijbel is in 1706 in Duitsland gedrukt en geschreven in Duits gotisch schrift. Het boek bevatte handgeschreven data van geboorte, huwelijk en overlijden van 7 generaties.

Een neef van Shier ontdekte onlangs dat de Bijbel op een Amerikaanse verkoopsite had gestaan. Met behulp van hulpsheriffs weten ze de kopers van de Bijbel te traceren en uiteindelijk hun Bijbel terug te krijgen. 


Bron: Dispatch.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons