Kim Feenstra: "Ik ben niet meer alleen"

Kim te gast bij Dit is de Dag

in Geloven

Topmodel Kim Feenstra heeft God gevonden in het klooster. "Ik heb liefde gevonden. Dat omarm ik en koester ik. Ik ben niet meer alleen. Dat geeft rust", zei ze maandag in Dit is de dag.

In het begin hadden de vijf vrouwen die voor de EO op zoek naar God gingen zoveel moeite met de stilte, dat ze elkaar stiekem briefjes schreven, onthult Kim.

Ze vond de derde dag het moeilijkst. "Ik miste mijn man en had heftige emoties. Die wilde ik delen, maar dat kon niet. Ik was erg onrustig omdat ik de dood van mijn vriend, vier jaar geleden, nog niet echt verwerkt had. Destijds ben ik doorgegaan met leven, maar ondertussen kon ik heel verdrietig of plotseling kwaad worden."

Aan die onrust kwam in het klooster een einde. "Ik heb er een soort van antwoord op gevonden. Ik kreeg uit de Bijbel het verhaal aangereikt waarin Jezus water in wijn verandert. Dat betekent dat je mag loslaten en vertrouwen mag hebben, er komt altijd iets beters. Dat besef was het keerpunt voor mij"', aldus Kim Feenstra.

Zondag 3 februari is de eerste aflevering van de serie Op zoek naar God uitgezonden op Nederland 3 om 22.05, komende zondag volgt deel twee.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons