Katholieke kerk: Italianen leren politici lesje

in Christelijk Nieuws

De uitslagen van de Italiaanse parlementsverkiezingen zijn een serieuze boodschap voor de politici in Rome. Dit zei dinsdag de voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, de aartsbisschop van Genua, kardinaal Angelo Bagnasco.

Bagnasco ziet in de verkiezingen een duidelijke boodschap van het volk aan politici dat het meer betrokken wil worden. De wereld van de politiek moet hier goed over nadenken, zei de bisschop over de verkiezingen die het land in een politieke impasse lijken te hebben gemanoeuvreerd.

Italianen stemden massaal voor de populist Giuseppe Piero 'Beppe' Grillo (64), die het establishment op originele wijze te lijf gaat. Hij kreeg in één klap ruim een kwart van de stemmen is net als veel Italianen fel tegen het bezuinigingsbeleid van de huidige premier Mario Monti.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons