"Joods-christelijke traditie passé"

in Christelijk Nieuws

"Nederland is veranderd. Nederland is niet langer alleen gebaseerd op de joods-christelijke waarden", dat zei het Haagse raadslid Hasan Kucuk (Islam Democraten) donderdag in Dit is de Dag.

Kucuk reageerde op de kritiek die is ontstaan op de gebedsoproepen die de Ehli Beyt Moskee op vrijdag doet. Deze oproepen zouden geluidsoverlast veroorzaken.

Grondrecht

Kucuk vindt dat moslims in Den Haag gebruik moeten kunnen maken van hun grondrecht de oproep tot het gebed openbaar te laten klinken. 'In de grondwet staat dat gebedsoproepen en het luiden van kerkklokken zijn toegestaan. Wij maken dus gebruik van iets dat al bestaat.'

Kucuk verbaast zich over de discussie die is ontstaan aangezien volgens hem niemand last heeft van de gebedsoproep: 'Niemand uit de buurt heeft er last van. Bijna iedereen in de buurt is moslim. Er wonen daar geen autochtonen.'

Vijf keer per dag 

Het liefst ziet Kucuk dat in de toekomst de gebedsoproep vijf keer per dag te horen is zoals gebruikelijk. Voorlopig blijft het daarom bij een wekelijkse oproep op vrijdagmiddag.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons