Internetkerk start deze week

We doen zoveel mogelijk op internet - behalve online dopen

in Christelijk Nieuws

Deze week gaat de digitale pagina van een internetkerk online. De internetkerk is een initiatief van de Protestantse Kerk: "We willen gaan waar de mensen zijn. Op sociale netwerken, online, in de straten en op de pleinen." Internetpastor Fred Omvlee - ook marinepredikant - vertelt over het initiatief bij Dit is de Dag.

Volgens Omvlee staat de internetkerk los van de fysieke kerk op een bepaalde locatie: alles gebeurt op internet. "We gaan niet online dopen, maar we willen wel alles faciliteren wat online mogelijk is." Met de online kerk willen de initiatiefnemers niet de concurrentie aangaan met andere kerken, maar juist de samenwerking opzoeken. En maakt het initiatief nu juist "uniek. De internetkerk is gebaseerd op een landelijk netwerk met de bijbehorende sociale media."

Minikerkenraad
Hoe gaat zo'n kerk er nu precies uitzien? "We hebben een minikerkenraad. En ik zal de dominee zijn," vertelt Omvlee. "Maar ik ben zo weinig mogelijk aan het woord. Een preekje zal bij de internetkerk vooral zijn dat ik op anderen afstap en vraag: "Wat is jouw geloof?" Veel mensen willen liever zelf hun verhaal vertellen, dat is ook mijn ervaring als marinepredikant. We willen mensen stimuleren met elkaar de communiceren."

Volg #mijnkerk om de laatste ontwikkelingen rondom de internetkerk te volgen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons