Hulp bij vragen over euthanasie

Agape start website met alternatieven voor euthanasie

in Christelijk Nieuws

Jaarlijks kiezen 2400 mensen voor euthanasie. Volgens Agape is de informatie voor deze groep en hun nabestaanden eenzijdig. De website is bedoeld om een breder beeld te geven en aan te vullen waar de bestaande informatie te kort schiet.

“We bieden mensen een alternatief en geven eerlijke informatie over goede zorg, zo vlak voor het sterven,” vertelt Jan-Willem Bosman namens Agapè Media. “Deze periode kan heel waardevol zijn voor de nabestaanden, maar ook voor de patiënt zelf. Daarnaast wordt euthanasie lang niet in alle gevallen toegestaan. Dit verwart veel mensen, maar hier wordt weinig aandacht aan gegeven.”

Op de website ik-wil-euthanasie.nl worden diverse redenen voor euthanasie besproken en wordt door middel van verhalen en verwijsmogelijkheden hulp geboden aan mensen die euthanasie overwegen. Er staat een team mensen klaar om vragen te beantwoorden en hulp te verlenen.

"Het leven is waardevol en moet ook zo worden beëindigd", zegt Jan Willem Bosman.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons