Hoe kijkt Lieke terug op haar godservaring?

"Ik vond het gewoon niet cool om te geloven"

in Geloven

In de afgelopen aflevering van 'Op zoek naar God' heeft Lieke van Lexmond een bijzondere ervaring bij het kampvuur: alsof ze een conversatie heeft met God. "Ik kreeg opeens allemaal antwoorden op mijn vragen. Het was iets groters dan mijzelf." Hoe gaat het nu met haar?

Komende zondag loopt de stilteretraite op haar eind in de laatste aflevering van Op zoek naar God. Lieke worstelt daar met de vraag of ze haar godservaring wel met de buitenwereld wil delen.

In een interview na haar zoektocht licht Lieke alvast een tipje van de sluier: "Ik probeerde heel hard te ontkennen dat ik een gesprek met God had gehad. Ik vond het gewoon niet cool om te geloven. Ik merk dat ik het nog steeds irritant vind om hierover te praten, omdat het allemaal zweverig en raar klinkt. Maar ik weet dat ik het voelde en dat ik echt iemand zag. Het voelde heel bijzonder, ik koester het ook enorm."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons