Geven maakt gelukkiger dan ontvangen

Psychologen en economen in Canada doen onderzoek naar wat de mens gelukkiger maakt.

in Geloven

Dit is niet de conclusie van een bijbelse exegese van Handelingen 20:35, maar een conclusie van een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Wat maakt een mens nu echt gelukkig?

Nu.nl laat weten dat onderzoek van psychologen en economen van onder meer de Universiteit van British Colombia heeft bevestigd, dat weggeven gelukkiger maakt dan zelf houden. Het onderzoek was vrij uitgebreid, want pas na twee jaar en na enquettes bij ruim 200.000 mensen in 136 landen, trokken zij deze conclusie. Zij hebben dit gepubliceerd in Journal of personality and social psychology

Natuurlijk is het wat flauw om te zeggen dat deze wetenschappers hebben ontdekt wat de bijbel al vele jaren beweert, maar een wetenschappelijke bevestiging van deze bijbeltekst kunnen we het zeker noemen. Mensen die waarde hechten aan de bijbeltekst zullen dit vast op prijs stellen.

Hiermee lijkt weggeven is dus geen groot offer meer, want je krijgt er veel voor terug. Je zult gelukkiger worden!

Maar wat is nu de waarde van deze wetenschappelijke bevestiging? Is het een leuk weetje voor de inleiding van een preek over naastenliefde of heeft de bijbel deze bevestiging nodig?

Wat denk jij?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons