Een Oscarnominatie voor Adam en zijn hond

Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond

in Mediatips

De makers hebben er twee jaar van hun vrije tijd aan besteed. Maar met hun weekend- en nachtwerk zetten ze dan ook een juweel van een filmpje neer. En dat blijft niet onopgemerkt: de korte handgetekende animatie is genomineerd voor een Oscar voor 'Best Animated Short' (beste korte animatie, red.). 'Adam and Dog' vertelt het verhaal van de allereerste vriendschap tussen man en hond én het conflict dat ontstaat als Eva op het toneel verschijnt…

National Geographic
Het verhaal van het Paradijs door de ogen van een hond: hoe kom je op het idee? De maker Minkye Lee - designer van onder andere Winnie de Pooh bij Disney - haalde zijn inspiratie uit de National Geographic. Daar las hij een artikel over de oorsprong van de hond. "Ik dacht: elke oudheid in elk deel van de wereld heeft honden. Dat móet wel gelijktijdig gebeurd zijn. Toen dacht ik aan het verhaal van Genesis: de eerste man; de eerste hond." Het idee was geboren.

Oscar
Zondag 24 februari zal blijken of 'Adam and Dog' daadwerkelijk een Oscar wint: dan worden de winnende films bekendgemaakt.

Adam and Dog

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons