Christelijke boer plant doolhof met Bijbelse boodschap

De boodschap kan alleen vanuit de lucht gelezen worden

in Geloven

Een Engelse boer is jarenlang bezig geweest met het planten en snoeien van duizenden wilgen om een doolhof met een Bijbelse boodschap te creëren. De boodschap kan alleen gelezen worden vanuit de lucht, en sinds kort ook via Google Maps.

De weg, de waarheid en het leven
Peter Gunner (63 jaar) kreeg in de jaren 90 het idee om een deel van het land bij zijn boerderij te gebruiken voor een doolhof. Met het doolhof wilde hij een Bijbelse tekst weergeven en hij koos voor de tekst uit Johannes 14 vers 6. Waarin Jezus zegt: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” De lidwoorden zijn in het doolhof vervangen voor het apenstaartje @.

Duizenden wilgen geplant
Het doolhof dat 7 hectare groot is, heeft Gunner eerst met behulp van een computer uitgetekend. Daarna heeft hij met behulp van vrijwilligers de duizenden wilgen geplant.

Luchtfoto
In 2005 zag hij het doolhof voor het eerst vanuit de lucht, zijn buurman, een politieagent, had tijdens een helikoptervlucht een foto voor Gunner gemaakt.

Google Maps
Sinds kort is zijn creatie door Google Maps zichtbaar voor een groot publiek.  

Bidden dat het mag inspireren

Aan de Britse krant The Telegraph vertelt Gunner dat elke keer als er een vliegtuig overvliegt, hij bidt en hoopt dat iemand zijn tekst leest en erdoor geïnspireerd raakt.  

 

Bron: The Telegraph

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons