CD met stilte uitverkocht

Creatief geld verdienen voor de restauratie van het kerkgebouw

in Christelijk Nieuws

De anglicaanse parochie Sint-Pieter van Seaford in het zuiden van Engeland heeft in de kerk een cd opgenomen die haast enkel stilte bevat. Het blijkt een commercieel succes: het schijfje is nu uitverkocht. Zelfs uit Ghana, Duitsland en Oostenrijk kwamen orders binnen. Dat heeft de Britse krant The Guardian donderdag gemeld.

Om aan de nodige fondsen te geraken voor de restauratie van de kerk stelde de 74-jarige parochiaan Roger Bing voor een cd op te nemen in de kerk waarop enkel stilte te horen is. Niemand zou een penny gegeven hebben voor dit voorstel maar pastoor Andrex Mayes vond het een schitterend idee.

De cd is opgenomen in de kerk van St. Peter's in het Zuid-Engelse dorp Seaford. Luisteraars horen alleen af en toe het kraken van de houten banken, enkele voetstappen en wat verkeerslawaai op de achtergrond. Er werd opnameapparatuur in het koor van de kerk geplaatst en een half uur lang liet men de stilte spreken van het meer dan 800 jaar oude kerkgebouw.

Of er nog nieuwe exemplaren worden aangemaakt, is nog niet beslist.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons