Blog van de week | Leven in een pastorie

in Mediatips

Deze week aandacht voor het blog van dominee Mirjam Kollenstaart uit Ottoland. Zij is deze zondag te gast in het programma ‘Andries’ waarin Mirjam met Andries Knevel Mirjamspreekt over het predikantschap.

Mirjam Kollenstaart besloot eigenlijk bij toeval theologie te gaan studeren, toen ze niet ingeloot werd voor geneeskunde. Als vrouw ‘met een kleurtje’ viel ze nogal op tussen de ‘mannen met grijze vouwbroeken’.

Het ambt van dominee bleek haar echter erg goed te liggen. Hoewel ze zichzelf niet als gelovige zag toen ze aan haar studie begon, raakte ze bevriend met evangelische studenten en bezocht charismatische samenkomsten waar ze een diepe ervaring met God had. Die gebeurtenis veranderde haar leven.

Als dominee in het kleine Ottoland is Kollenstaart een publiek figuur. "Iedereen kent mij". Ook op internet laat ze van zich horen. Op haar eigen blog schrijft zij  heel persoonlijk over haar eigen leven, over keuzes maken en het combineren van haar werk als predikant en het moederschap. Daarnaast schrijft zij over zaken die zij in haar werk al predikant tegenkomt  en verschijnt er zo nu en dan een blog waarin zij haar mening geeft over een actueel onderwerp.

Het blog van Kollenstaart is dus heel divers en zeker de moeite waard om te volgen. Haar schrijfstijl is helder, duidelijk en leest lekker vlot. Daarnaast ondersteunt zij haar blogs met prachtige aansprekende foto’s.

Het blog van Mirjam is hier te bekijken.


‘Andries’
zondagnacht 18 februari om 00:00 uur op Nederland 2  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons