Bewoners Vluchtkerk treden op in Paradiso

in Christelijk Nieuws

Enkele uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds december in de zogeheten Vluchtkerk in Amsterdam verblijven, treden op zondag 10 februari op in Paradiso. Singer-songwriter Laurens Joensen heeft met enkele muzikale vluchtelingen de band We Are Here gevormd. Ze staan in het voorprogramma van de Malinese zanger Salif Keita, maakte de Amsterdamse poptempel vrijdag bekend.

Paradiso heeft alle ongeveer 100 bewoners van de kerk uitgenodigd voor het concert. De uitgeprocedeerde asielzoekers uit landen als Somalië, Sudan, Ethiopië en Eritrea verbleven eerder in een tentenkamp op de Notweg in de Amsterdamse wijk Osdorp.

De band bestaat uit frontman Ciraque, zanger en gitarist uit Ivoorkust, Ali uit Sudan op djembé, Oumar uit Guinee op conga, Dennis uit Kenia op gitaar en zang en Godfrey uit Sudan als stagemanager. Aan de groep is de Amsterdamse percussionist Moussé Dramé (met Senegalese-Malinese roots) toegevoegd. We Are Here vraagt met zijn muziek aandacht voor de situatie van de vluchtelingen in Nederland.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons