Aantal sluitingen kerken Limburg stabiliseert

in Christelijk Nieuws

Anders dan eerder verwacht stabiliseert het aantal sluitingen van kerken in Limburg. Parochies doen er alles aan om kerken open te houden, "tot de laatste snik’’, zei een woordvoerder van het bisdom Roermond maandag.

Sinds 1991 gingen in Limburg 50 kerken dicht. Momenteel zijn er in de provincie nog 318 in gebruik. "Voorspellingen over voortgaande sluitingen worden niet bewaarheid, het valt alleszins mee’’, aldus de zegsman. "Parochies zijn redelijk goed in staat de zaak overeind te houden.’’

Het kerkbezoek daalt. Volgens de laatste cijfers gaat nog 6 procent van de 800.000 gedoopte Limburgse rooms-katholieken naar de kerk. Dat het aantal kerken daardoor afneemt, is volgens de woordvoerder zeker. Alleen gaan die sluitingen minder snel dan voorspeld.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons