82 jaar getrouwd: "Liefde, veel liefde"

in Geloven

Het Poolse echtpaar Ignacy en Stefania Stasiak herdenken dat ze elkaar 82 jaar geleden in een kerk in hun geboorteplaats Aleksandrow Lodzki het jawoord gaven. De 104-jarige Ignacy en de 3 jaar jongere Stefania wonen nog altijd in dat dorp in het centrum van het Oost-Europese land.

De twee worden beschouwd als het langst getrouwde paar van Europa. Ignacy was timmerman en maakte onder meer veel meubels voor zijn buren en zijn eigen huis, dat hij in 1937 met zijn vader bouwde. Zijn vrouw werkte jaren in een textielfabriek. Zij hebben twee zonen. Familieleden van het echtpaar zeggen dat het recept voor hun langdurige huwelijk was: Liefde, veel liefde. Volgens anderen, "wasemen zij liefde uit''.

Het stel bij hun 80-jarig jubileum

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons