Waarvoor ga jij bidden?

Deel je gebeden tijdens Week van Gebed

in Geloven

Bidden: is dat bij jou ook zo snel de sluitpost van de dag? Nog even snel een schietgebedje voor het slapen gaan na een drukke dag? De Evangelische Alliantie wil bidders helpen met de jaarlijkse Week van Gebed, dit jaar met het thema 'wandelen met God'.

Niet alleen in Nederland staat het gebed deze week centraal, over de hele wereld komen christenen bij elkaar om samen te bidden. Dit jaar is het thema aangedragen door kerken in India. Veel Indiase christenen zijn 'Dalit', de 'outcasts' die buiten het heersende kastenstelsel vallen. Het kastenstelsel zorgt ook binnen de Indiase kerken voor grote verdeeldheid. De Indiase christenen strekken zich uit naar meer recht in hun situatie en hebben daarom hun keuze gebaseerd op de Bijbeltekst Micha 6:8:

Er is jou, mens, gezegd wat goed is,
je weet wat de HEER van je wil:
niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God.

Deel je gebed
Waarvoor ga jij bidden? Deel in je reactie jouw gebeden van deze week. Of twitter mee met #weekvangebed.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons