Tweede Kamer zonder God?

Over christelijke politiek

in Christelijk Nieuws

De uitslag van de laatste verkiezingen was een mokerslag voor christelijke politiek. Betekent dit het einde van 'God' in de politiek? In de docuserie 'Tweede Kamer zonder God?' beschouwt Andries Knevel het heden, verleden en de toekomst van de christelijke (partij)politiek in Nederland. Een drieluik met verhalen over passie en gedrevenheid, twijfels, veranderende thematiek en grote vragen.

De hamvraag in Andries’ zoektocht is actueel: heeft christelijke (partij)politiek nog toekomst? Andries praat met de kopstukken van het CDA, de CU en de SGP: Sybrand Buma, Arie Slob en Kees van der Staaij. Maar ook een keur van denkers uit de diverse partijen, politieke watchers en deskundigen passeren de revue. En christenen die vanuit hun overtuiging politiek actief zijn binnen de PvdA, de VVD of GroenLinks.  Een tijdreis door het verleden, langs het heden en naar de toekomst van de christelijke politiek in Nederland.

In de eerste aflevering komen de oorspronkelijke idealen en dromen van CDA, ChristenUnie en SGP in beeld. Aflevering 2 gaat in op de vraag in hoeverre secularisatie en ontzuiling van invloed zijn op het weglopen van de kiezers. Waarom vinden christenen het niet meer nodig om op een christelijke partij te stemmen? In aflevering 3 is de vraag of er nog toekomst is voor christelijke partijen. Hoe komt het dat christelijke politiek vaak aversie oproept?

Naast Sybrand Buma, Arie Slob en Kees van der Staaij, komen onder meer Frits Wester (politiek commentator RTL Nieuws), Hans van Baalen (europarlementariër VVD) en Marja van Bijsterveldt (oud-minister en oud-partijvoorzitter CDA) aan het woord.

 

Tweede Kamer zonder God? - 2, 3 en 4 januari, 23:55 NL2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons