Toch geen foto's kerkverlaters

"Voorlopig bidden we alleen voor hen"

in Christelijk Nieuws

De Tilburgse pastoor Harm Schilder ziet af van zijn plan om foto's en namen van kerkverlaters op te hangen bij de ingang van zijn parochie. Dat heeft hij in een weblog aangekondigd nadat er eerder deze week nogal wat ophef was ontstaan over zijn voornemen.

"Het effect van mijn idee heb ik gewoon onderschat. Ik zie nu beter de riskante zijde van mijn plan om kerkverlaters in beeld te brengen", schrijft de pastoor. Met zijn actie wilde hij parochianen ertoe aanzetten te bidden voor geloofsgenoten die zich uit de kerk willen uitschrijven. Ook hoopte hij dat uittreders zouden kunnen worden overgehaald toch te blijven.

Kritiek
Schilder kreeg veel kritiek op zijn plan. Hem werd verweten mensen aan de schandpaal te nagelen, maar dat was volgens de pastoor niet de bedoeling. De Rooms-Katholieke Kerk noemde de plannen onwenselijk en juridisch niet geoorloofd, omdat de privacy van de kerkverlaters in het geding is.

Positief, grappig of gezond
"Zoals het er nu uitziet, werkt het alleen maar negatief, ofschoon er ook mensen zijn die positief, grappig of gezond kritisch reageren", constateert de pastoor in zijn weblog. "Ik laat het eerst rusten en bespreek met de vrijwilligers hoe we het goede voornemen om mensen bij de kerk te houden vorm kunnen geven. Voorlopig bidden we alleen voor hen."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons