RK-Kerk keurt openbaar maken uittreders af

"Onwenselijk en juridisch niet geoorloofd"

in Christelijk Nieuws

Het plan van een pastoor om foto's en namen op te hangen van mensen die zich willen uitschrijven bij de Rooms-Katholieke Kerk, is geen goed idee. Dat stelt de kerk op zijn website. ,,Onwenselijk en juridisch niet geoorloofd'', vindt de RK-Kerk.

Maandag werd bekend dat pastoor Harm Schilder uit Tilburg deze week foto's en namen van uittreders wil ophangen. Op die manier kunnen de parochianen voor deze mensen bidden en ze proberen over te halen toch te blijven, zo gaf Schilder aan in het Brabants Dagblad. Hij ziet zijn actie niet als een soort schandpaal.

Privacy
"Het openbaar maken van persoonlijke gegevens van mensen die aangeven dat ze zich willen laten uitschrijven uit de Kerk is vanuit het oogpunt van zorgvuldig omgaan met privacygevoelige informatie van ledenbestanden onwenselijk en juridisch niet geoorloofd en daarom geen praktijk in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland", aldus de verklaring van de kerk dinsdag. De Rooms-katholieke Kerk zegt "in alle gevallen" zorgvuldig te willen omgaan met de privacy van mensen die de Kerk willen verlaten.

Bisdom
Het bisdom Den Bosch, waaronder de Emmausparochie valt, laat de pastoor vrij in zijn manier om iets te doen tegen de uitschrijvingen, zei een woordvoerder.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons