'Pastoor moet uittreders toestemming vragen'

in Christelijk Nieuws

Als een pastoor in Tilburg namen en foto's gaat ophangen van kerkleden die zich willen uitschrijven, is het "fatsoenlijker'' om eerst toestemming aan hen te vragen. Dat liet voorzitter Jacob Kohnstamm van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) dinsdag via zijn woordvoerster weten.

Hij wilde verder niet inhoudelijk ingaan op de plannen van pastoor Harm Schilder om foto's en namen van uittreders op te hangen in het voorportaal van de Emmausparochie. Op die manier kunnen de parochianen voor deze mensen bidden en ze proberen over te halen toch te blijven, zo gaf Schilder aan in het Brabants Dagblad. Het CBP heeft geen contact gehad met de pastoor.

Het bisdom Den Bosch, waaronder de Emmausparochie valt, laat de pastoor vrij in zijn manier om iets te doen tegen de uitschrijvingen, zei een woordvoerder.

 

Bron en foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons