Pastoor hangt foto's afvalligen op

in Christelijk Nieuws

De Tilburgse pastoor Harm Schilder gaat deze week de namen en foto's van mensen die zich uit willen schrijven bij de katholieke kerk ophangen in het voorportaal van de Emmausparochie. Dat zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Op die manier kunnen de parochianen voor deze mensen bidden. En liever nog: ze overhalen om toch gewoon te blijven", zegt Schilder.

Het aantal uitschrijvingen uit de RK-kerk is de afgelopen weken opgelopen nadat de paus zich negatief had uitgelaten over het homohuwelijk.

Schilder: "Als pastoor sta ik ver van de mensen af die zich uitschrijven. Ik bel meestal wel, maar dan blijkt het standpunt toch vrij definitief. Misschien dat het via bekenden wel lukt om iemand over te halen."

Zijn actie is zeker niet bedoeld als een schandpaal, stelt de pastoor.

De pastoor is bekend door een conflict over het te vroeg luiden van kerkklokken.
Daarover werd de pastoor in 2010 geïnterviewd in Moraalridders.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons