Pastoor: ‘Gekraakte kerk onwenselijk’

in Mediatips

"De situatie in de gekraakte kerk in Den Haag is onwenselijk, omdat het gebouw niet geschikt is om in te wonen." Dat zegt pastoor Ad van der Helm maandag in Dit is de Dag.

De Sacrementskerk aan de Sportlaan in Den Haag werd zaterdag gekraakt door een groep asielzoekers. Het gaat om dezelfde groep die in december van burgemeester Van Aartsen moest vertrekken uit hun tentenkamp. 
Volgens Van der Helm is de situatie in de kerk onwenselijk omdat er geen verwarming, elektriciteit en sanitair aanwezig is. "Gisteren ben ik in de kerk geweest. Er staan daar nu iets van twintig veldbedden en we hebben afspraken gemaakt om goed met deze situatie om te gaan."De kerk heeft melding gedaan van het kraken bij de politie, maar wil de asielzoekers niet op straat zetten. "Je kunt mensen niet buiten zetten met de vrieskou die er nu is." 
Ondanks de gekraakte kerk ziet de pastoor het niet als zijn taak om te lobbyen voor de asielzoekers. "Wij zijn geen actiegroep. Wij willen barmhartigheid in daden, niet in het aan de kaak stellen van problemen." 
De uiteindelijke oplossing moet volgens Van der Helm komen van de overheid. "We zijn in gesprek met de gemeente en waar een gesprek is, zijn altijd mogelijkheden."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons