Open Doors ontvangt Milestone Award in VS

Award voor meer dan 50 jaar inzet voor de vervolgde christenen

in Christelijk Nieuws

Begin maart krijgt 'Open Doors' de Milestone Award uitgereikt door National Religious Broadcasters (NRB). De NRB is een koepel die diverse prijzen uitreikt aan aan leden of ex-leden van de NRB. De Milestone Award is voor een organisaties die al meer dan 50 jaar bezig zijn in de christelijke media.

Jaarlijks rijkt de NRB diverse prijzen uit, waaronder ook de Milestone Award voor organisaties die zich ruim 50 jaar inzetten in de christelijke media. Open Doors ontvangt dit jaar met negen andere organisaties deze prestigieuze Milestone Award. 

NRB-directeur dr. Frank Right, roemde Open Doors voor de bijna 60 jaar inzet voor de vervolgde kerk door theologische training, ontwikkeling en distributie van Bijbels en trainingsmateriaal. Daarbij heeft Open Doors bijgedragen aan de beeldvorming over vervolgde christenen over heel de wereld en de westerse kerk op allerlei manieren in beweging gezet om voor hen te bidden. 

"Brother Andrew (zoals Anne van der Bijl buiten Nederland wordt genoemd - red.) reist nog steeds naar gevaarlijke landen met de bijbelse boodschap. Alleen God weet welke impact deze inzet heeft gehad." Aldus Frank Right.

Internationaal directeur van Open Doors, Jeff Taylor, is vereerd met de prijs en dankbaar dat God het werk heeft gezegend. Ook hij verwijst naar Brother Andrew die in 1955 voor het eerst met zijn Bijbels achter het Ijzeren Gordijn terecht kwam.

Klaas Muurling van Open Doors Nederland is blij dat deze invloedrijke organisatie op deze manier de aandacht vestigt op het werk van Open Doors. "Vervolgde christenen hebben onze hulp hard nodig en hebben te maken met een ander soort crisis dan wij. Het is belangrijk om hen te blijven steunen in hun moeilijke omstandigheden.

Wat de prijs nu precies inhoudt, behalve waardering en aandacht, blijft nog onduidelijk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons